Om meg

Jeg har en master i kiropraktikk (mchiro) fra Macquire University i Australia fra 2012 med etterutdannelse på dyr ved IAVC i Tyskland i 2018.  Jeg brenner for at dyrene våre også skal få nytte av kiropraktisk behandling, og få oppleve økt livskvalitet ved å ha en kropp som fungerer så godt som mulig. Det er viktig for meg at behandlingen skal foregå på dyrenes premisser slik at behandlingen blir en positiv opplevelse for både dyr og eier 


Jeg har selv erfaring fra moderne belønningsbasert hundetrening, og er etterutdannet innen adferdsanalyse på hund ved GoodDog Academy. Jeg er Fearfree sertifisert gjennom Fearfree Pets, og har flere kurs innen Fear Free Husbandry. Jeg tilbyr også klinikktrening for usikre hunder eller for de som bare ønsker å trene på forskjellig type håndtering på bord (eller gulv).


Medlem av NVKF

Hva er dyrekiropraktikk?

Dyrekiropraktikk er en skånsom og effektiv behandlingsform som kan forbedre livskvaliteten til dyrene våre. Behandlingsformen kan brukes både som forebyggende behandling og på allerede oppståtte problemer. 


Kiropraktikk på dyr er basert på samme lære som kiropraktikk på mennesket, men teknikkene er tilpasset  til å passe dyrenes anatomi og er mer skånsom enn behandling av mennesker. For å bli kiropraktor på dyr må man enten ha en 5 årig mastergrad i kiropraktikk  eller være utdannet veterinær.


I mange tilfeller har eier lagt merke til at hunden beveger seg annerledes enn før og ønsker derfor en undersøkelse. I disse tilfellene finner vi ofte stivheter i kroppen til hunden som gjør at dette har oppstått. Ved behandling normaliseres ofte bevegelsene til hunden igjen og man unngår mer kroniske plager.



Vanlige symptomer

 

  • Alle hunder som viser atferdsendringer uten kjent årsak bør undersøkes for om smerter kan ligge til grunn
  • Halthet uten annen kjent årsak
  • Passgange/endret gangmønster
  •  Hunden piper/klynker/vegrer seg når hopper ut eller inn i f.eks bil
  • Vegrer seg for å gå opp eller ned trapper
  • Ønsker ikke kos eller berøring enkelte steder på kroppen
  • Snur seg gjentakende mot et område av kroppen
  •  Biter/slikker på poter/andre områder av kroppen (kan ha mange årsaker)
  • Nedsatt aktivitetsnivå/vil gå kortere turer enn normalt eller i roligere tempo
  • Assymetrisk muskelsatt
  • Ønsker ikke kontakt med andre hunder/plutselig usikkerhet i hundemøter

MERK: Symptomene over kan også ha andre årsaker. Det er viktig å avdekke evt veterinærmedisinske årsaker til problemet om de skulle være tilstede. Jeg samarbeider med veterinær, og vil henvise til en veterinærundersøkelse der jeg ser det som nødvendig før evt videre kiropraktisk behandling

Klinikktrening

Er hunden din redd for å bli håndtert av veterinær, eller for håndtering generelt? 

Da kan klinikktrening være et veldig fint verktøy for å gjøre hunden trygg i en klinikksetting og jobbe med forskjellige typer håndtering. 

 

I klinikktrening jobber vi i hundens tempo, og jobber med at håndtering av deg og fremmede skal bli en positiv opplevelse igjen. Typiske ting vi jobber med er å gjøre berøring av fremmede trygt igjen, kloklipp, øresjekk, potesjekk etc.